Γνωριμία με τον Ιατρό

Ο ψυχίατρος Νικόλαος Γκούβας έλαβε το πτυχίο ιατρικής του από το Πανεπιστήμιο Gr. T. Popa του Ιάσιου Ρουμανίας, το οποίο αναγνώρισε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.  Έχοντας λάβει την ειδικότητα του ως ψυχίατρος, εντάχθηκε και είναι ενεργό μέλος στο Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Nikos Gkouvas

Απο τον Ιατρό

Εργασιακή Εμπειρία

Από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι και σήμερα ο κ. Γκούβας εξασκεί τη Ψυχιατρική ιδιωτικά. Οι ασθενείς του που βρίσκονται υπό παρακολούθηση ποκίλουν. Η πλειοψηφία είναι πάσχοντες από διάφορες Αγχώδεις διαταραχές (κρίσεις πανικού, Σωματοποίηση του Άγχους κ.ά) , πάσχοντες από κάποια μορφή Συναισθηματικής Διαταραχής (Κατάθλιψη, Διπολική Συναισθηματική Διαταραχη) ασθενείς με ιστορικό Κατάχρησης-Εξάρτησης Ψυχοδραστικών ουσιών (Αλκοολισμού, Κάνναβης,κλπ) , άλλοι με ζητήματα διαταραχών Προσαρμογής σε διάφορους Ψυχοπιεστικούς παράγοντες, που τους προκαλούν Άγχος Αυπνία, αλλά και νέοι άνθρωποι με ιστορικό Ψυχώσεων (Σχιζοφρένεια, κλπ), γηριατρικοί ασθενείς , όπως και άλλοι περισσότερο λειτουργικοί ασθενείς οι οποίοι παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα ψυχιατρικών διαταραχών.

Οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονται σε τακτική παρακολούθηση. Οι μορφές παρέμβασης και παροχής ιατρικών υπηρεσιών ποικίλουν κατά περίπτωση.π.χ. (Έγκαιρη διάγνωση, πλάνο θεραπείας, φαρμακοθεραπεία, συνδυασμένη με ψυχοθεραπεία ,ομάδες ψυχοθεραπείας-ψυχοεκπαίδευσης, θεραπεία χωρίς φάρμακα όταν αυτό είναι εφικτίο, ατομική συμβουλευτική, κλπ

Παράλληλα, από το Μάιο του 2009 εργάζεται ως Διευθυντής Ψυχιατρικού τομέα, στο Ιατρικό κέντρο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ στην Ηλιούπολη με δύναμη 5000 και πλέον ασθενών καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε επίπεδο εξωτερικού τακτικού ιδιωτικού ιατρείου. Όπως προαναφέρθηκε, οι μορφές παρέμβασης ποικίλουν κατά περίπτωση.

Επιγραμματικά, αξίζει να αναφερθεί ότι πέραν της κλασσικής Ψυχιατρικής εργάζεται και ως υπεύθυνος νεοσύστατων ομάδων θεραπείας σε εμφραγματίες διαβητικούς,καπνιστές.

Από το 2011 μέχρι και σήμερα ο κ. Γκούβας εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης και Υπεύθυνος του Ψυχιατρικού τμήματος, στα εξωτερικά Ιατρεία καλύπτοντας τις ανάγκες των ασθενών στον 2ο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, αλλά και δευτερογενώς για την κάλυψη των νοσηλευομένων περιστατικών όλων των ειδικοτήτων κυρίως Χειρουργικών αλλά και Παθολογικών.

Επίσης, είναι επιστημονικά υπεύθυνος για 15 μόνιμους κατοίκους Αυτιστικούς στη στέγη, και στο συντονισμό των εργασιών 2 Ψυχολόγων νοσηλευτών και του λοιπού βοηθητικού προσωπικού.

Εθελοντική Εργασία

Ψυχίατρος - Υγειονομικός Υπεύθυνος Μονάδας Κράτησης Αλλοδαπών Ρέντη
Από τον Ιανουάριο 2006 έως και σήμερα ο γιατρός λειτουργεί ως Υγειονομικός υπεύθυνος της μονάδας, και παρέχει τις υπηρεσίες του αμισθί 1 φορά ανά 15 ημέρες περίπου ως Ψυχίατρος σε ασθενείς, κρατουμένους, ως μέλος της Ελληνικής μη κερδοσκοπικής Ιατρικής οργάνωσης MED ΙΝ της οποίας πεδίο και έργο είναι η βοήθεια ατόμων που προσέρχονται στην Ελλάδα με ή χωρίς άδεια παραμονής από χώρες της Ασίας , της Αφρικής , τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, κ.λπ.

Εκπαιδευτικά Συνέδρια - Ημερίδες Ψυχιατρικής